A tagsággal szemben támasztott követelmények a legszigorúbbak a szakmában

Az MDSZ tagság bizonyos fokú megkülönböztetést és presztízst jelent azoknak a magánnyomozóknak, akik megfelelnek a szigorú kritériumoknak.

Hazánkban törvény szabályozza, hogy ki, vagy kik, milyen feltételekkel végezhetnek bárminemű magánnyomozói tevékenységet. Eszerint magánnyomozóként az az egyéni vagy társas vállalkozás végezhet, amely a rendőrhatóság által kiállított Hatósági Bizonyítvánnyal rendelkezik. Ezen felül a magánnyomozó tevékenységet személyesen végző személynek magánnyomozói igazolvánnyal kell rendelkeznie. Ezen okmányok megszerzésének szigorú szakmai képzettségi feltételei és fedhetetlenségi követelményei vannak.

Sajnálatos módon a törvény szerint, sem a Hatósági Bizonyítványok, sem a magánnyomozói igazolványok nyilvántartása nem nyilvános.

Emiatt a megbízó képtelen hiteles forrásból megtudni már olyan alapvető adatot, hogy akinek megbízást kíván adni, akire a üzleti vagy magántitkait bízná, legálisan működő magánnyomozó-e. Rendelkezik-e a törvényben előírt képesítéssel és engedélyekkel?

El kell ismernünk, a fentiekből adódóan a megbízók számára egy magánnyomozó kiválasztása és megbízása jelentős kockázatokkal járhat.

Közhiteles és nyilvános nyilvántartás hiányában nem könnyű azonosítani a szürke zónában mozgó – biztonsági tanácsadás álcája mögé bújó, hatósági engedéllyel nem rendelkező – a fekete gazdaságban tevékenykedő, és semmiféle engedéllyel nem rendelkező, magát mégis magánnyomozónak valló cégeket és vállalkozókat.

A magánnyomozó titoktartási kötelezettsége miatt referenciákat nem mutathat be a leendő ügyfelének, így minden nyomozó számára komoly nehézséget jelent a szakmai felkészültség, még inkább a hitelesség bizonyítása.

A Magyar Detektív Szövetség – mint az egy nagy múltú, bizonyítottan megbízható szervezettől el is várható – garantálja, hogy tagjai megfelelnek a szigorú szakmai és etikai kritériumoknak.

Valamennyi tagja átvilágított, megfelelő képzettséggel, magánnyomozói igazolvánnyal, hatósági bizonyítvánnyal és tagsági kártyával rendelkező személy és vállalkozás, akik folyamatosan részt vesznek a Szövetség által biztosított szakmai továbbképzéseken.

Mindannyian megfelelnek Az MDSZ belső szabályzóin túl, az IKD (Nemzeti Magándetektív Egyesületek Nemzetközi Szövetsége) által elfogadott nemzetközi szabványoknak és etikai elvárásoknak.

Az MDSZ a magánnyomozókat támogató
legrégibb és legfontosabb szakmai civil szervezet.

Mit jelent ez?

Magánnyomozó kereső

Ha szüksége van egy magánnyomozóra, akkor biztonságban érezheti magát, ha valamelyik tagunkkal veszi fel a kapcsolatot.

Jelentkezz tagnak

Ha Ön aktív magánnyomozó, támogatást kap a munkavégzésben, a továbbképzésben és hitelességet az ügyfélszerzésben.

Biztonságpiac

A magyar biztonsági szakma hírportálja

RSS A magyar biztonsági szakma hírportálja

• Oroszország viszonya az EU-hoz a hidegháborús időket idézi 2021.05.11.
    Oroszország viszonya az Európai Unióhoz a hidegháborús időket idézi – jelentette ki Mihail Hodorkovszkij, az unión belüli demokratikus folyamatokba történő külföldi beavatkozást vizsgáló európai parlamenti különbizottság ülésén. Hodorkovszkij – az általa életre hívott úgynevezett Dosszié-projekt legújabb feltárásaira hivatkozva – hangsúlyozta, hogy információik szerint az orosz vezetés szoros kapcsolatokat tart fent olyan politikusakkal és közszereplőkkel szerte […]
  • Franciaországban éleződik a helyzet 2021.05.11.
    A nyugalmazott francia tábornok múlt heti írása után a Valeurs Actuelles című francia konzervatív hetilap újabb felhívást tett közzé, amelyben ezúttal aktív katonák emelnek szót a haza “túléléséért”. A bárki számára nyílt, vasárnap este közzétett petíciót hétfő délutánig csaknem 150 ezren írták alá. A felhívás ismételten Emmanuel Macron köztársasági elnökhöz, a miniszterekhez, a képviselőkhöz és […]
  • A Hamász ultimátumot intézett Izraelhez 2021.05.11.
    A Gázai övezetet uraló iszlamista Hamász szervezet hétfőn ultimátumot intézett Izraelhez – jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet. Az ultimátum szerint Izraelnek ki kell vonnia minden biztonsági egységét helyi idő szerint este 6-ig (magyar idő 5 óra) az Al-Aksza mecsetnek otthont adó Templomhegyről, valamint az utóbbi hetek összetűzéseinek célpontjában álló Sejk Dzsarra […]