A tagsággal szemben támasztott követelmények a legszigorúbbak a szakmában

Az MDSZ tagság bizonyos fokú megkülönböztetést és presztízst jelent azoknak a magánnyomozóknak, akik megfelelnek a szigorú kritériumoknak.

Hazánkban törvény szabályozza, hogy ki, vagy kik, milyen feltételekkel végezhetnek bárminemű magánnyomozói tevékenységet. Eszerint magánnyomozóként az az egyéni vagy társas vállalkozás végezhet, amely a rendőrhatóság által kiállított Hatósági Bizonyítvánnyal rendelkezik. Ezen felül a magánnyomozó tevékenységet személyesen végző személynek magánnyomozói igazolvánnyal kell rendelkeznie. Ezen okmányok megszerzésének szigorú szakmai képzettségi feltételei és fedhetetlenségi követelményei vannak.

Sajnálatos módon a törvény szerint, sem a Hatósági Bizonyítványok, sem a magánnyomozói igazolványok nyilvántartása nem nyilvános.

Emiatt a megbízó képtelen hiteles forrásból megtudni már olyan alapvető adatot, hogy akinek megbízást kíván adni, akire a üzleti vagy magántitkait bízná, legálisan működő magánnyomozó-e. Rendelkezik-e a törvényben előírt képesítéssel és engedélyekkel?

El kell ismernünk, a fentiekből adódóan a megbízók számára egy magánnyomozó kiválasztása és megbízása jelentős kockázatokkal járhat.

Közhiteles és nyilvános nyilvántartás hiányában nem könnyű azonosítani a szürke zónában mozgó – biztonsági tanácsadás álcája mögé bújó, hatósági engedéllyel nem rendelkező – a fekete gazdaságban tevékenykedő, és semmiféle engedéllyel nem rendelkező, magát mégis magánnyomozónak valló cégeket és vállalkozókat.

A magánnyomozó titoktartási kötelezettsége miatt referenciákat nem mutathat be a leendő ügyfelének, így minden nyomozó számára komoly nehézséget jelent a szakmai felkészültség, még inkább a hitelesség bizonyítása.

A Magyar Detektív Szövetség – mint az egy nagy múltú, bizonyítottan megbízható szervezettől el is várható – garantálja, hogy tagjai megfelelnek a szigorú szakmai és etikai kritériumoknak.

Valamennyi tagja átvilágított, megfelelő képzettséggel, magánnyomozói igazolvánnyal, hatósági bizonyítvánnyal és tagsági kártyával rendelkező személy és vállalkozás, akik folyamatosan részt vesznek a Szövetség által biztosított szakmai továbbképzéseken.

Mindannyian megfelelnek Az MDSZ belső szabályzóin túl, az IKD (Nemzeti Magándetektív Egyesületek Nemzetközi Szövetsége) által elfogadott nemzetközi szabványoknak és etikai elvárásoknak.

Az MDSZ a magánnyomozókat támogató
legrégibb és legfontosabb szakmai civil szervezet.

Mit jelent ez?

Magánnyomozó kereső

Ha szüksége van egy magánnyomozóra, akkor biztonságban érezheti magát, ha valamelyik tagunkkal veszi fel a kapcsolatot.

Jelentkezz tagnak

Ha Ön aktív magánnyomozó, támogatást kap a munkavégzésben, a továbbképzésben és hitelességet az ügyfélszerzésben.

Biztonságpiac

A magyar biztonsági szakma hírportálja

RSS Biztonságpiac

• FBI: Több ezer LockBit áldozat visszakaphatja adatait 2024.06.18.
    Az FBI több mint 7000 dekódolókulcs megszerzésével jelentős áttörést ért el a zsarolóvírusos LockBit elleni harcban. Az áldozatokat arra kérik, hogy vegyék fel a kapcsolatot az Internet Crime Complaint Centerrel (IC3), hogy visszaszerezhessék adataikat. Bryan Vorndran, az FBI kiberbűnözés elleni részlegének igazgatóhelyettese a Bostoni Kiberbiztonsági Konferencián jelentette be, hogy az FBI minden segítséget megad az […]
  • 700 ezer orosz katona Ukrajnában: a béke távoli álom marad 2024.06.17.
    Vlagyimir Putyin orosz elnök bejelentette, hogy közel 700 ezer orosz katona harcol Ukrajnában, ami több mint kétszerese a 2022-es adatoknak. Ez a hír a svájci békekonferencián hangzott el, ahol Oroszország béketervét a háború folytatásának szándékaként értelmezték. Moszkva továbbra is ragaszkodik a megszállt területek megtartásához, Ukrajna semlegesítéséhez és lefegyverzéséhez, valamint az ország „nácítlanításához”. Ezek a követelések […]
  • Újra közvetít az Amerikai külügyminiszter a tűzszünetért 2024.06.12.
    Antony Blinken egyiptomi és izraeli tárgyalásai közepette az izraeli hadsereg folytatja hadműveleteit Gázában és Ciszjordániában Antony Blinken, az Egyesült Államok külügyminisztere, Kairóba érkezett, hogy az egyiptomi kormány segítségével igyekezzen tűzszünetet elérni Izrael és a Hamász között. Ez már a nyolcadik diplomáciai küldetése a térségben a háború októberi kitörése óta. Blinken Abdel Fattah asz-Szíszi egyiptomi elnökkel […]