MDSZ Mentor Program

Nem vagy egyedül...

A magánnyomozás nagyon sokrétű elméleti tudást és gyakorlatot igényel. Az elmélet megszerezhető az iskola padjaiban, illetve önképzés keretei között. A gyakorlat megszerzése viszont egy időigényes tevékenység. Ezt  a magánnyomozó  képzésen szinte lehetetlenség megszerezni.

Mint azt mindannyian tudjuk, a magánnyomozók nem magányos farkasok, hiszen a több szem többet lát elv itt is érvényesül. A szakmánk rendkívüli mértékben összetett tevékenység. A vállalkozással járó adminisztrációs feladatoktól kezdve a nyomozási terv elkészítésén keresztül az átképzésen át a szerződéskötésig érünk el és akkor még nem is nyomoztunk.

A magánnyomozónak olyan kvalitással kell rendelkeznie, amely lehetővé teszi a gyors és felelős döntéseket. Ilyen döntés, amikor választ kell adnia a megbízónak azzal kapcsolatban, hogy elvállalja-e a megbízást, vagy sem. Képes-e megoldani a szerződésben vállalandó feladatot, vagy sem. Képes-e az általa meghatározott összegért egy minőségi munkát elvégezni és egy ennek megfelelő jelentést letenni az asztalra. Ahhoz, hogy valaki képes legyen jó döntést hozni szakmai és élettapasztalatok szükségesek.

A magánnyomozónak vállalnia kell a felelősséget az általa szerzett információk hitelességéért, az adatok törvényben leírtak szerinti tárolásáért és felhasználásáért.  A magánnyomozónak titoktartási kötelezettsége van, aminek megsértése komoly jogi következményekkel járhat.

Felvetődik a kérdés, hogy egy frissen az OKJ képzésről kikerült, csak éppen hogy magánnyomozói igazolványt  a zsebében tudó, rendőrségi határozattal rendelkező magánvállalkozó magánnyomozó képes-e a fent leírtakat teljesíteni.  A válasz, hogy nem.  Ha igen, akkor is nagy valószínűség szerint számtalan hibát fog kezdetben elkövetni. Saját hibáiból fog tanulni, amit okos ember nem tesz. Okos ember, más kárából tanul, mondja a közmondás.

A Magyar Detektív Szövetség számos jól felkészült,  világot látott és gazdag szakmai múlttal rendelkező magánnyomozóból áll.  A Szövetség a szakma tisztasága iránti elkötelezettsége révén a fiatal, kellő szakmai tapasztalatokkal nem rendelkező, kezdő magánnyomozóknak segítséget kíván nyújtani egy Mentor Program keretében.

Mit kap az a junior MDSZ tag, akinek igénye merül fel a programba való részvételre:

  • biztonságot azzal, hogy megfelelően előkészített lesz a döntése
  • önbizalmat, hogy mellette áll egy tapasztalt magánnyomozó és az első munkái alatt fogja a kezét
  • szakmai tapasztalatot, azzal, hogy elleshet tőle olyan fogásokat, amit csak ő tud
  • kevesebb hibázási lehetőséget azzal, hogy a mentor szól, ha letérne a mezsgyéről.

Amennyiben a fentiekkel egyetértesz és igényed van a mentorálásra, válassz egy tapasztalt magánnyomozót mentorodnak!

Nézd meg a profilját és döntsd el, hogy kitől és miben akarsz tanulni. A gyakorlati tapasztalatokkal te is formálódsz és egy idő után önállóan is képes leszel mindarra, amire a tapasztaltabb tagtársaid.

Azt szeretnénk, hogy érezd, nem vagy egyedül. Ezt biztosítja számodra a MDSZ Mentor Programja.

Használd ki a lehetőséget, CSATLAKOZZ és képezd magad az MDSZ segítségével!