MDSZ Online Akadémia - 2024. április - május

Események Hírek

MDSZ Online Akadémia – 2024. április – május

Az MDSZ Online Akadémia keretében 2024. április-májusban Kerekes Tamás poligráfos szakértő tartott két alkalmas, zártkörű előadást a poligráfos vizsgálatok szerepéről a magánnyomozásban.

A szövetség tagjai az előadások során átfogó képet kaptak a poligráfos vizsgálatok menetéről, az elérhető technológiák sajátosságairól, az egyes ügytípusokkal összefüggő alkalmazásuk gyakorlatáról, valamint a fentiekkel összefüggő jogszabályi háttérről és adatkezelési követelményekről.

Kerekes Tamás, poligráfos szakértő, szakpszichológus az egyik legnagyobb gyakorlattal rendelkezik az országban, aki 25 éves pályafutása során közel 10 ezer hazugságvizsgálatot végzett bűnüldözési és igazságügyi területen, illetve cégek és magánszemélyek számára. Munkája során valamennyi jelentős poligráfos készülékgyártóval kapcsolatban állt, beleértve a Lafayette, Stoelting és Limestone korábbi analóg, valamint jelenleg is használt negyedik generációs számítógépes műszereit. Pályafutását 1996-ban kezdte, 2008-ban már az Országos Rendőr-főkapitányság vezető bűnügyi pszichológusa és poligráfos szakértője volt, majd 2013-ig a Bűnügyi Szakértői és Kutatóintézet Poligráfos és Kriminálpszichológiai Osztályának vezetőjeként dolgozott. 2013-ban alapította a Transparent Human Kft.-t, amelynek fő profilja jelenleg is a poligráfos hazugságvizsgálat.